Siste sauen til fjells

Skrevet av Ragnhild

Jaha så er endelig siste sauene kommet til fjelles. Rimelig sent, dette er ungsau som har gått på kulturbeite ekstra lenge for at lammene skal bli store og fine og følge mødrene godt. Det er en kjennsgjerning at ungsauene ikke alltid passer like godt på avkommet sitt. Har de et lam er de ofte fornøyd med det og lam nr 2 kan rote seg bort eller bare ligge å sove når søya går av gårde uten å rope på lammet sitt.

Hundene sørger for at sauene kommer på rett vei opp over lia, og her ligger de igjen og sjekker at at alt går rett for seg.

spot

Ei  oppsummering av våren er vel kort og godt; kald og våt. Halvparten av kopplammene er avvent og sent ut på heimebeite. Resultat i år , sånn passe, vi fikk havari på kopplamautomaten midt i juni, det satte de lammene som ikke var avvent litt tilbake. De var jo ikke vant til kald melk fra gammeldags tønne sånn som vi drev med før atomaten kom til gårds, og de likte ikke overgangen. Det var en del som ble vel hurtig og tidlig avvent. Noen mistet vi og i prosessen.

Nå venter vi på at graset skal bli slåanes og at vi kommer oss bort på åkrene med traktorene, enkelte steder er det mer som ei hengemyr.

Og i hagen er det ikke mye som har overlevd vinteren så der er bare å spa opp og begynne på nytt - aldri en kjedelig dag på dette bruket.

nellik

I fjor i juni så det sånn ut og det skal det gjøre i juni 2011 og.Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.