Kjempelenge siden jeg har oppdater hjemmesiden vår, desverre og mye har skjedd siden sist. Finn og Marco er kommet på landslaget og vi har prøvd oss på Nursery både i Norge, Danmark og Nederland. Nye spennende utfordringer for både hunder og førere. Her er Marco en av Finns nye hunder, og som han har oppnådd gode resultater med siste året.marco

Gaska og Zoe parret

Gaska  og Zoe er begge parret med gode handhunder, og forventet valping 10-15 juni

Zenta har fått løpetid

 

 

 

 

 

 

 

Parringer vinteren / våren 2013

Vi planlegger å parre 2 kanskje 3 tisper denne våren

Nm kvalik pr 01.10.12

Har regnet i full fart på kvalik poengene etter 5 prøver.  Har strøket den dåligste, det er 4 tellende prøver av 7. Her er de 7 beste hundene til nå, fullstendig oversikt kommer over helga på NSgs hjemmeside, under fylke og Nordland.

sanking 2012

Det er lenge siden jeg har oppdatert siden vår ser jeg. Her er link til en filmsnutt som Johnny Eliassen har laget fra sankinga i år, 2012

Her er videoenSmilefjes Uttrykksikon

Vårkvalik på Lurøy

Vi kom til våren når vi kom til Lurøya og Martin og Cecilie på fredagskveld. Og dro derfra på søndag til full vinter og tilløp til snøfokk

DP i Krokan 24.mars

Årets første prøve i Krokan gikk av stabelen 24. mars. Etter å ha hatt et høljeregn i flere dager, ble det snø og brukbare forhold

Valper på gang

Nå har vi hatt ultralyd på tispene som vi har parra. Børre Erstås var så grei å stikke innom på vei hjem etter endt ultralydmåling av sauene rundt i fylket.

Foreløpig resultat kvalifisering NM

Etter en gjennomgang av de 7 Nm kvalifiseringsprøvene som vi har hatt i Nordland, inklusive NNC, har jeg laget en foreløpig liste over poengene i NM kvaliken. Jeg har strøket de 2 dårligste prøvene for de som har alle 7 og ingen har under 5 prøver som tellende. Tacho  har med to veldig gode prøver mulighet til å komme inn på lista men ellers er uttaket ganske fastlagt tror jeg. Tar som vanlig alle forbehold om feil.

Resultater nnc

Et veldig hurtig overslag over cup poengene. Tar alle forbehold om feil. Når vi kommer tilbake fra England skal jeg kvalitetsikre tallene og få inn prøveresultatene på alle prøvene. Nord-Norsk mester ble Jens Arne med Frøy 119 poeng. Har regnet på nytt og tatt hensyn til finaleresultatene og da ble lista helt anderledes. Synes dette var tungvindt, men er regelverket sånn så er det vel bare å godta. Tør fremdeles ikke garantere at jeg har oppfattet regelverket rett og at det er slik poengene skal beregnes.

startliste lørdag 10. og søndag 11.september

Her er startlista for lørdag og søndag.  Det ble litt opp på en annen men håper dere klarere å lese den. Det blir utdeling av startnr fredagskveld kl 20.00 i partyteltet på banen. Der vil det og bli gitt annen nødvendig info.  Det blir 10 hunder i finalen på lørdag.

Lørdagskvelden blir det sosialt samvær på ungdomshuset.  Det blir premieutdeling etter Nord-Norsk mesterskap. Vi serverer gryterett og rundstykker.

Vallhundtevling i Sverige

I år har vi virkelig flotta oss med ferie, 10 dager var vi på rek. Etter 50 års feiring på Kvaløya bar det til Sverige for å gå gjeterhundprøver der.

NNM/NNC på Hamarøya 10. og 11. september

Helga 10. og 11. september blir det NNM og NNC her hos oss. Prøven har vi lagt til Finnøya, ca 2 mil fra Innhavet

Tores 50 års dag

23.juli var vi innvitert til Røtnes på Kvaløya for å feire Tores 50 års dag og Bård Arnes 40 års dag

Neste side

Nå går det mot lamming hos oss, regner med at vi starter opp nå til helga 25. april og da vil det, i den grad jeg når å oppdatere siden, ligge info under tittelen gårdsdrifta for nå blir det sau og våronn som blir hovedbeskjeftelsen de neste 5- 6 ukene.

kopplam

 

 

 

 

Nå er vi helt sikre på at Betty har tatt valper med Jed. Det blir nedkomst ca 15. mai. For de som ønsker å se hva hanhunden har prestert så kan dere gå inn på http://lantstallet.com , det er hjemmesiden til Ann Blomkvist som eier og trener Jed.Betty

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 10. april arrangerte vi gjeterhundprøve i skikkelig søleføre.

svein som hespetreyngve før prøven

 

 

 

 

 

Det er forskjellig som skal diskuteres kvelden før prøven starter og noen nytter tida ekstra godt. Yngve starter i sin første gjeterhundprøve, med Felix. De fikk 72 poeng i første omgang og han har fått godkjent prøve på hunden sin. Gratulerer.

Her er resultatet etter gjeterhundprøven i helga

Klasse 1

 1. Laiko - Ingelin Bakken 72 + 86 Totalt 158
 2. Terra - Rino Ellingsen 68 + 73 totalt 141
 3. Felix - Yngve Ellingsen 72 + 54 totalt 126
 4. Tim - Elin Solberg 41 + 34 totalt 75
 5. Prixi - Per Arne Knædal 61 + br = 61

Klasse 2

 1. Spot - Finn Engan 79 + 81 = 160
 2. Lassi - Tom Even Lillemo 67 + 88 = 155
 3. Baluba - Knut Nymo 64 + 72 =136
 4. Kroy - Ottar Kristoffersen
 5. Koss - Morten Lillemo
 6. Kelly - Finn Engan
 7. Trulte - Elvin Rølvåg
 8. Ylva - Ragnhild Johansen
 9. Mac - Ailen Skogeng
 10. Zorro - Tom Even Lillemo
 11. Scotti - Tom Even Lillemo
 12. Mika - Tony Knædal
 13. Heidi - Elvin Rølvåg
 14. Boy - Kirsten Rølvåg
 15. Tweed - Svein Wærstad

Ailen og Mscvårløysningen

 

 

 

 

 

kos rundt bålgryta

Vårløsningen er kommet for fullt til Krokan denne helga og det merktes godt. Banen var våt og tung og sauene ikke særlig villig til å gå. Men folk tar det sporty og koser seg med kaffe mens de venter på tur. Sent på ettermiddagen gløttet sola fram og da ble det riktig trivelig etter en heller våt formiddag.

 

En kjempeflott avslutning på påska var DPen i Sydalen 5. april. Et eventyrlig flott vær og masse trivelige folk gjorde dagen til en opplevelse. Det kunne ha vært flere ekvipasjer, sauene ble litt leie utpå dagen, men det må en bare godta om en skal arrangere prøver før lammingen.

finn og richardper hans

 

 

 

 

 

 

rino og Terra

 

premieutdeling

 

 

 

 

 

Finn og Kelly vant klasse 2, mens Spot hadde et godt løp og gikk ut på tid på det andre. Ylva hadde og et brukbart løp, hun endte på 4 plass i første runde. Hun gikk og ut på tid på andre omgang, Sauene hadde fått nok og var ikke lysten på å gå banen en gang til.

 

Det er ikke alltid like enkelt å få til trening når kong vinter har bestemt seg for å legge ned mer snø enn sauene vil gå i. Da må en ty til drastiske midler for å få til treningsbane.

tromler treningbanemer tromling

 

 

 

 

 

Etter noen timer med tromling hadde vi fått fin og fast treningsbane. Ikke særlig lurt om du har gras under, men derfor har vi alltid ettårig raigras her som må sås inn hvert år.

I dag søndag 28. mars hadde vi flott påskevær og Elin og Yngve stilte til fellestrening. Bjørn Ove, som måtte hente rundballer og ikke fikk være med, hadde fått ny unghund, ei 6 månder gammel tispe med navn Frida. Elin hadde henne med og viste henne fram. Hun synes sau var kjempegøy. Det ble mange timer trening i finværet, tid til en kaffepause ble det og.

kaffekosyngve og elin trener utgang

 

 

 

 

 

 

yngve og elin trener utgang

I helga 13. og 14. mars var vi på NM kvalik i Sennesvika i Lofoten. Det gikk så der. Spot ligger på 8. plass når plasspoengene er opptelt. Kelly langt ned på lista. Ylva gjorde en god prøve, den første og kom på 6. plass. Godt fornøyd med det, men vi må jo bli mer stabil så vi får flere gode prøver etterhverandre. Finn og Spot fikk til en av de beste delingene. Kun et poeng i trekk.

Finn og spot under NM kvalik

Her er flere bilder fra NM kvaliken i Lofoten, Stort sett var det brukbare forhold men enkete vindrosser var litt ufyselig, men alle tok det med godt humør og det var et flott gjennomført arrangement. Vinterprøver vil alltid i Nord-Norge være et sjansespill med hensyn tilværet.

deltakere

Dommer Georg

 

 

 

 

 

 

Betty min snart 2 år gamle tispe er dratt på kjærlighetsferie til Sverige. Bobby Dalziels Joe er oppstallet der i vinter og tar i mot tisper til parring. Bobby stilte med Joe i VM i 2008. Resultat av Sverigebesøket får vi i midten av mai.

I dag, mandag 15. mars kommer Betty hjem fra Sverige, det gikk ikke helt som vi hadde tenkt. Joe fikk ikke til å parre Betty. Hvorfor vet vi ikke, Ann Blomkvist som har Joe oppstallet hos seg sier at det var helt merkelig men fra føste stund har Betty foretrukket Jed, en av hennes hunder. Og så snart Jed fikk slippe til så hang de i hop etter 3 min. Jed kom på 4. plass i Svensk mesterskap i 2009 så han er ingen dårlig hund. Ann har konkurert med han både i Sverige og i Storbritania. Du kan lese mer om Jed på Anns hjemmesider.

Det blir spennende å se hvor mange valper det blir og hva som blir av de. Er du intressert i valper så er det bare å melde seg.


Publisert: 02.03.10 23:51
Sist oppdatert: 05.04.15 18:27Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.