Zenta hadde en god prøvesesong i 2012. Hun kvalifiserte seg til NM i Alvdal og endte der på en akseptabel 26. plass. På lokalplanet gikk hun bra hele sesongen og hevdet seg  blandt de 5 beste på de aller fleste prøvene hun startet i.  Hun er blitt stødig og god i fjellet og var i bruk hver dag under sankingen.

 

 

 

 

 

Zenta har hatt en utrulig bratt  lærekurve det halvannet året vi har hatt henne. Hun gikk sin første DP i krokan i apil 2011. Den vant hun med 84 poeng, hun gikk noen klasse 1 prøver på våren før the master bestemte seg for å ta henne rett opp i klasse 3. Den første klasse 3 prøven var i juni i Bleikvasslia og der ble det en flott 2.plass og 85 poeng. I sommer var Finn og Zenta i Sverige og deltok i Botniacup, 6 prøver på 6 dager og det gikk bedre og bedre for hver prøve. Siste prøven havnet hun på 7. plass og der deltok mange av de som er på det svenske landslaget.Zenta får kos før start Zenta var med på sankinga hele høsten, hun er styrbar og fungerer godt i fjellet, rolig på sauen. Men utover høsten ble hun litt i videste laget på utgangene så Finn valgte å ikke stille henne på årets fylkesmesterskap, men bruke vinteren til å finpusse utgangene.

 

Finn startet trening på sau med henne julen 2010. Zenta ser ut til å være ei tøff frøken som er treningsivrig og lærevillig. På kort tid går det greit både med skjerming og driving. Finn sier hun er topp og jobbe, passe hard og ei tispe han tror kan hvede seg bra når hun får et år eller to på baken. Hun har allerde en nydelig stil når hun driver sau.

zenta veldig fokusert på sau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zenta er født 27.mai 2010 etter Bobby Dielzels Joe og Linn Thoruds Emma. Finn har ønsket seg en valp unna Bobbys Joe lenge og når Kelly ikke fikk løpetid i rett tid så hun kunne parres med Joe så var dette det nest beste alternativet.

Zenta8 uker

zenta  kom til oss i sommer sammen med sin bror Jack. Hun tente tidlig på sau og Finn har klødd i fingrene etter å komme igang med treninga.


Publisert: 09.01.11 23:40
Sist oppdatert: 16.02.13 18:14Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.