2011 var det beste året for meg å Ylva konkuransemessig. Nå blir vel jeg aldri verdens beste hundefører, men vi forstår hverandre så lenge mor holder nervene under kontroll går det bra. Vi har faktisk vunnet prøver i år der de fleste av Nordlandseliten har stilt opp. Og det er jo en god innspirasjon og oppmuntring. Ylva vant vårprøven i Bleikvasslia og kom på 3. plass samme sted i august med dobbelthent. De fleste prøvene der vi gjennomførte kom vi sånn midt i laget. Det er mer å strekke seg etter. Vi har parret Ylva igjen med Glenn til Aleksander Strøm. Hadde tenkt at kullet hun fikk jula 2010 skulle være det siste. Men Ylva er sprek og arbeidsvillig og hun bærer sin alder godt, vi valgte derfor å sette et kull til på henne med en av Norges beste hanhunder. Gleder meg stort til å se resultatet av denne parringen. Skal ha en tispevalp sjøl.

For å oppsumere året 2010 så har det gått mye opp og ned med meg og Ylva på konkuranser i år. Starta bra med NM kvalik i Sennesvika der vi hadde en brukbar prøve, men så har det vært mer ned enn opp. Totalt sett så har vi kanskje forbedret oss litt fra 2009. Og vi har stilt i Nord-norsk Cup og Nord-norsk mesterskap for første gang. Aldri stilt i så store prøver før. Og vi ble ikke sist, det er bare å brette opp arman og trene mer.

Ylva var 7 år i høst og vi planla å ha et siste kull på henne på neste løpetid, den kom i oktober og vi valgte å parre henne med vår egen Mike,( du kan lese om Mike under hundene).

alle 12 valpene prøver å patte

Og denne gangen ble det valper nok, hele 12. to var dødfødte, men 10 stykker er sprell levende. det var 5 hanner og 5 tisper. Og 5 sorte og 5 hvite.

5 sorte

og 5 hvite

 

 

 

 

 

Ylva er  6 år, født i oktober 2003. Jeg fikk henne som valp og har trent henne hele tiden. Hun er min hovedhund i sankinga og vi trives godt i lag. Vi har gått noen prøver, men har ikke mange 1.plasser å vise til. Hun vant en klasse 1 prøve i 2006 med 93 poeng eller noe sånt og hun har hatt noen brukbare klasse 2 prøver. Jeg synes hun går bedre for hvert år. Jeg er ganske nybynner som gjeterhundtrener, jeg må bare innse at ting tar tid .

Ylva

Ylva har hatt to valpekull med Karin Søderbergs Lotus. 4 valper i første kull og 3 i andre. Kelly, Ylvas datter som Finn har er blitt en fin unghund, og selv om hun ikke er 2 år ennå så har hun allerede gått flere klasse 3 prøver . Betty som er min tispe etter det første kullet er nok mer intens enn Kelly så vi har ikke kommet så langt  at vi har stilt på prøver ennå, det blir i år. Den 3 tispen har Karin tatt og hun sier den er kjempebra. I siste kullet ble det 3 hanhunder. Der har og Karin tatt en, Copy heter han, de to andre er solgt til Lofoten. De blir ikke året før til sommeren 2010. så det er tidlig å si hvordan det går med de. Copy tegner bra sier Karin.

Ylva med sine første valperylva med sine sønner

 

 

 

 

 

 

 

ylvas sønnernyskjerrige valper

 

 

 

 

 

Valpene fra siste kullet undersøker verden utenfor hundkurven


Publisert: 26.03.10 16:40
Sist oppdatert: 17.03.12 10:05Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.