Spot er bror til Ylva og vi fikk de som valper i januar 2004. Oppdretter er Svein Birkelund i Valnesfjorden.

Mor: Molly, far til Molly er Moel Nap, en kjent størrelse innen gjeterhundverden

Far: Caro til Svein Nystad en lokal hanhund.

Spot har lenge vært den beste hunden til Finn. Kelly og Zenta puster han i nakken og har slått han på enkelte prøver, men sammenlagt er det Spot som trekker det lengste strået. Han har stilt i NM både i 2010 og 2011. I 2010 endte han rundt midten av lista og i 2011 på 42.plass. Vi synes han gikk en flott prøve, men dommerene trakk for at Finn ikke var aktiv nok. Spot ble fylkesmester i Nordland i 2011.

Spot har et kull etter seg, det er bare en av valpene fra det kullet som er i bruk som gjeterhund. Og nå viser det seg at han er blitt steril desverre så vi får ikke brukt han i avlen.

spot på tilsynstur

Spot gikk mange fine prøver som unghund og vant flere av de. Han har vært mer varialbel som voksen, men han kom til finalen i fylkesmesterskapet i 2009. Han vant og en vinterprøve i Lofoten nå i februar 2010.Han har vært reserve til NM 2 ganger. I NM 09 i Mosjøen var han prøvehund og ville ha havnet sånn midt på lista 1. dagen. Spot er utholdene og går på sanking hver dag hele høsten gjennom og vi går på sanking i 2 månder før vi har fått heim alle dyra så da får han mye trim. Da er Spot på sitt beste og han gjør de beste prøvene på høsten da er han i god form.

Spot på sausanking høsten 09

spotsanking på lifjellet 09


Publisert: 01.04.10 13:57
Sist oppdatert: 17.03.12 10:15Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.