Høst og vinter 2011-2012

Skrevet av Ragnhild

Lenge siden jeg har vært inne å oppdatert det som har skjedd på gården vår. Over ett år siden, kanskje fordi 2011 ikke var noe godt år. Vi fikk en form for influensatilstand på sauene, om jeg kan kalle det det. Førjuls- svinteren 2010 ble veldig kald her og med kaldfjøs fikk vi en reaksjon på søyene,  de fikk feber i en kort periode under parringen, og det viste seg at svært mange ble tomme.

Resultat ble 245 færre  fødte lam våren 2011. Jerven gjorde og et godt innhøgg i lammebestanden i løpet av beitesesongen 2011 så var det ingen trivelig sankeperiode vi gikk inn i høst. Høsten var våt og uvanlig mild. KalvtindenMiddels størrelse på lammene til å begynne med, men de kom seg utover i sesongen. Det er og det tidligste vi har vært ferdig med sankingen noen gang. Den 13. oktober hadde vi siste flyturen for å sjekke om det var flere dyr igjen i fjellet uten å finne noen.  Mildere førjulsvinter og mer normal parring i år og nå har ultralydenmannen(fostertelleren) akkurat vært her og det ser adskillig bedre ut enn i fjor, men fortsatt ikke helt normalt. Vi burde hatt 50-60 flere lam for å ligge på normaltall. For mange enkeltlam på seminsauene, mens de som væren har gjort jobben med har mer normalt lammetall.

I vinter har vi ingen store planer for innvesteringer i fjøsen.Etter jul i fjor byttet vi ut strekkmetallet i gammelfjøsen og la plastrister med knotter. Litt tidlig å si noe om resultat på klauvslitasjen, men for renholdet så er de suveren. Kjempelett å holde fri for forrester og det gikk helt greit i lammingen og. Der koser mor og barn seg på nytt drenerende og lunt golv.Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.