Krokan Gård er et bureisningsbruk fra 1980. Far til Finn, Asbjørn Engan startet nydyrking av 65 da skogmark. Han bygde fjøs til 84 vfs, fjøset stod klart i 1981. Finn overtok i 1992 og da var sautallet kommet opp i 130. Siloen ble tatt til fjøs og det ble gått over til å bare bruke rundballer som grovfor. Sauetallet økte jevn og trutt og da jeg ,Ragnhild kom inn i bildet med mine 140 sau var vi oppe i 330 sau og hadde fjøs til ca 150. To plasthaller ble løsningen i en overgangsfase til vi kom igang med fjøsbyggingen. 

Men først måtte vi bygge hus. Det var ikke hus på gården fordi mine svigerforeldre allerede hadde hus ned på Innhavet 3 km unna. Det ble for tungvint med unger å gård på to forskjellige steder. Palmesøndag i 2003 flyttet vi inn i nytt hus.

 

 

I 2004 startet vi byggingen av nyfjøsen. Først var vi i skogen og hugget tømmer som vi sagde på bygdesagen. Og etter en stor dugnadsinnsats fra familie og venner og god egeninnsats stod fjøsen ferdig til lammingen våren 2005

nyfjøsen i forlengelsen av gammelfjøsen

 

Her er nyfjøsen i forlengelsen av gammelfjøsen fra 1981. Mellom dyrerommene har vi en stor og god forsentral som brukes blant annet som verkstedhall. Når det skal skiftes olje eller dekk på traktorer og biler, eller andre mindre reprasjoner som kan gjøres mellom fjøsstellene er det tørt og varmt å stå i forsentralen. Det er god plass til å kjøre inn rundballer for å legge i riveren.

 Det er 6 langsgående binger i nyfjøsen. Vi har kun tre-innredning, det er enkelt og billig å reparere.


Publisert: 08.02.10 12:36
Sist oppdatert: 26.03.10 14:58Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.