etterjulsvinteren

Skrevet av Ragnhild

Hei her kommehei

Etterjulsvinteren er den tida på året da vi tar oss igjen og har  tid til å gjøre alt vi ikke når resten av året. Ikke minst går det i hundtrening stort sett hver dag hvis vær og føre tillater det. Vi har ofte besøk av andre gjeterhundentusiaster som kommer hit å trener. Vi har heldigvis lite snø de fleste vinterene. Vi har kjørt treningsprøver og DP i vinter. På denne tida passer det bra å parre de tispene vi planlegger parring på i år. Vi har parra to stykker, Kelly og Ylva de er inne og koser seg og venter på nedkomsten.

I fjøsen er det fostertelling i februar som er første store heppning. Brukbart med lam i år, men ikke helt topp. For mange voksne med 1 lam, men ellers et ok resultat. Etter forstertelling og omgruppering etter antall foster sånn at foringen blir opptimal så starter vi med klippingen. Før klipte Finn alt i løpet av en 3-4 dager, men nå tar vi det mer med ro og bruker 10-12 dager sånn at vi har tid til andre ting og.

Det er alltid en del vedlikehold og prosjekt på gang på en gård. I fjor fikk vi ordentlig port i kopplamfjøsen og i år står større og isolert hundegård på arbeidsplanen. Når valpene blir så store at de får fast føde er det et griseri å ha de inne og da er det greit å kunne ha de en varm og trygg plass.Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.